Mer av samma i Vimmerby kommun

Väljarnas dom över S och M blev hård efter fyra stormiga år. Vänsterpartiet tackar ödmjukast för det stora stöd vi fick i valet, men nu blir det C som tar ledningen i kommunen. Blir det då ordning och reda igen? Nej, tyvärr finns det inte mycket som tyder på att det ska bli några större skillnader i kommunen de närmaste åren heller.

Kommunens allra viktigaste uppgift är att tillhandahålla bra skola, barnomsorg, och äldreomsorg för Vimmerbyborna. För att lyckas med det måste verksamheterna självklart ha tillräckliga resurser för att klara av sitt jobb och ge bra arbetsvillkor för personalen. Så är det inte idag, inte minst skola och förskola har på många sätt gått på knäna i många år nu.

Prat om att förbättra arbetsmiljö och ha en bra skola är vanligt från alla partier, men när det gäller att tala klarspråk om att det behövs mer resurser till verksamheterna är Vänsterpartiet ensamt. Centerpartiet har suttit i opposition och varit emot det mesta S+M föreslagit, men när det gäller ekonomi och kommunens budget är skillnaden på det de tre största partierna föreslagit ofta ingen alls, eller som mest minimal.

Nu är inte budget det enda som spelar roll när en kommun ska styras. En tydlig plan för framtiden och att bygga förtroende mellan Vimmerbyborna är minst lika viktigt. Innan valet har C gjort en stor poäng av att vara emot nybyggd förskola i VOK-skogen. De har sagt sig vilja bygga i Nybble istället, för att ett par dagar innan valet ändra sig och säga att en förskola ska byggas i det nya området Nosshult. Hur blir det nu, kommer C bygga någon förskola och var blir det? Vi är rädda för att hur det än blir kommer Centerns otydlighet att skapa nytt missnöje bland väljarna i Vimmerby.

Ekonomi är heller inte bara budget, utan handlar om att hushålla med kommunens resurser. Centerpartiet vill nu sälja Granen till privata aktörer och därigenom fortsätta urholka kommunens ekonomi. Det kan i våra ögon inte vara ett sätt att bygga en stabil kommun från grunden.

Medan nya samarbeten diskuteras bakom kulisserna i kommunen står Vänsterpartiet tryggt i att vi kan fortsätta på vår inslagna väg, med en politik som står oberoende av dagsaktuella frågor. Nu kommer vi med förnyad kraft att fortsätta vårt arbete för en bättre kommun!

Jerry Pettersson, Kjell Jonasson, Jens af Ekenstam Stenman, Johanna Cederstrand, Jacob Kant

Vänsterpartiets lokala styrelse